ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια της CIA επτασφράγιστα μυστικά από απόρρητα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας

0

Σε ένα από τα ανώτερα στελέχη στο χώρο των ναυπηγοκατασκευαστικών εταιρειών της Κίνας, έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ των Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα, ο 57χρονος Sun Bo, γενικός διευθυντής της CSIC1,κατηγορείται πως παρέδιδε μυστικές πληροφορίες σχετικά με τα αεροπλανοφόρα του κινεζικού ναυτικού στους Αμερικανούς και δεν έχει θεαθεί δημοσίως εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Είναι αξιοσημείωτο, πως το μεγαλοστέλεχος του ναυπηγοκατασκευαστικού κολοσσού ηγείτο του δεκαετούς έργου εκσυγχρονισμού του αεροπλανοφόρου Liaoning.

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο έφτασε στο ναυπηγείο Dalian, της εταιρείας CSIC, στη βορειοανατολική Κίνα το 2002 και οι εργασίες εκσυγχρονισμού του ολοκληρώθηκαν το 2012.

Σήμερα, η ναυπηγοκατασκευαστική CSIC έχει ηγετικό ρόλο στην κατασκευή του πρώτου κινεζικού αεροπλανοφόρου, τύπου 001A, το οποίο λέγεται πως διαμορφώνεται βάσει του  Liaoning.

Επίσης, η εταιρεία αυτή είναι ο βασικός κατασκευαστής διαφόρων πολεμικών φρεγατών, τελευταίας γενιάς αντιτορπιλικών καθώς και άλλων τύπων πλοιαρίων.

Στις αρχές του έτους είχε ανακοινωθεί πως η CSIC θα κατασκεύαζε το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας.

Ο Sun Bo, ως ο δεύτερος σε ιεραρχία της εταιρίας ήταν ο επιβλέπων όλων των εργασιών των τελευταίων δύο δεκαετιών. Όμως, το μεγαλοστέλεχος εξαφανίστηκε τελείως μετά τις 11 Ιουνίου όπου έκανε την τελευταία του εμφάνιση σε κοσμικό γεγονός που είχε διοργανώσει η CSIC.

Στις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με μία σύντομη ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Sun Bo είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας διενέργειας έρευνας για νομικές παραβάσεις και απειθαρχίας στο κομμουνιστικό κόμμα.

Παρόλα αυτά, σε διάφορα ειδησεογραφικά δίκτυα της Κίνας, αναφέρεται πως γίνονται έρευνες όχι μόνο για διαφθορά, αλλά και για ακόμη πιο σοβαρές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ισχυρισμοί, πως ο Sun Bo είχε στρατολογηθεί από τη CIA εξαιτίας του εποπτικού του ρόλου στα προγράμματα κατασκευής αεροπλανοφόρων για το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας.

Επίσης, πιστεύεται πως παρείχε πληροφορίες στη CIA σχετικά με το δεκαετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Liaoning.

Όμως, υπάρχουν και αναφορές που θέλουν το μεγαλοστέλεχος της CSIC να έχει εφοδιάσει τη CIA με σχέδια και τεχνικές προδιαγραφές του αεροπλανοφόρου τύπου 001A, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή σε άκρως απόρρητες εγκαταστάσεις.

 

 

 

1Η CSIC είναι η μεγαλύτερη κρατική ναυπηγοκατασκευαστική εταιρεία της Κίνας και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε κύριο ναυπηγικό έργο το οποίο προορίζεται για το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό.

 

 

Πηγη: www.intelnews.org

Διαμαρτυρία πολιτών και εθελοντών του δέλτα στο Λονδίνο για το Σκοπιανό

Previous article

Οι ΗΠΑ σταθμίζουν τις επιλογές τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...