ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις Σύριοι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα

1

Σύριοι και Ιρακινοί Άραβες πρόσφυγες επιτέθηκαν σε αρκετές ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ την Παρασκευή το απόγευμα σε προσφυγικό καταυλισμό στη Μορία της Λέσβου με απολογισμό τέσσερις νεκρούς Κούρδους σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα με τον οποίο επικοινώνησε το ειδησεογραφικό δίκτυο Kurdistan 24.

Πιο συγκεκριμένα, ο Moro Tarbush, Σύριος Κούρδος πρόσφυγας ο οποίος ζει στον προαναφερθέν καταυλισμό, είπε πως τέσσερις συμπατριώτες του σκοτώθηκαν στη συμπλοκή.

«Σύριοι και Ιρακινοί Άραβες επιτέθηκαν σε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Κούρδων, εξαιτίας μίσους προερχόμενου από θρησκευτικές και εθνικές πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Μεταξύ των τεθνεώτων ήταν οι εξάδελφοί μου Izaat Tarbush και Kaniwar Tarbush καθώς και ο Ahmad και ο Kaniwar από την Afrin» : ανέφερε ο Moro Tarbush.

Ο Κούρδος πρόσφυγας προσέθεσε ότι πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν και ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές που βρίσκονταν τις στιγμές εκείνες στο hot spot δεν επενέβησαν.

Σύμφωνα με τον Tarbush, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν ξύλινες αλλά και μεταλλικές ράβδους και ξυλοκόπησαν βιαίως έναν εξηντάχρονο άνδρα σπάζοντάς του τα πόδια σε πολλαπλά σημεία!

Μετά από κάποια ώρα ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν πάνω σε αυτοσχέδια φορεία σε διάφορες κλινικές που βρίσκονται σε διπλανές περιοχές, ενώ ασθενοφόρα που έφτασαν στο σημείο προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους που είχαν παραμείνει εκεί.

Αστυνομικές δυνάμεις καταστολής πλήθους έφτασαν στον προσφυγικό καταυλισμό αργότερα και αποκατέστησαν την τάξη. Παρόλα αυτά, η οι εντάσεις συνεχίστηκαν για ώρες.

 

Πηγή : www.kurdistan24.net

Ξεκάθαρη στάση από τον Πομπέο έναντι της Τουρκίας

Previous article

Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του;

Next article

You may also like

1 comment

  1. Κακό ψόφο να ΄χουν κρίμα που δεν ήταν και περισσότεροι

Προσθήκη σχολίου