ΑΠΟΨΕΙΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σκοπιανό αφορά όλους τους Έλληνες

0

Γράφει η Σταυρούλα Χαραλαμπίδου

Είναι το Σκοπιανό τελικά κάτι που αφορά όλους τους Έλληνες; Και πόσοι από εμάς, γνωρίζουμε πραγματικά, το τι έπεται της οικειοποίησης του ονόματος και της ιστορίας μιας περιοχής της πατρίδας μας, επίσημα από ένα γειτονικά κράτος;! Πόσοι από εμάς επικροτούμε με ένα like μια σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, επειδή γνωρίζουμε πραγματικά σε τι αφορά και όχι απλά για την δημοτικότητα της ανάρτησης ή του ανθρώπου που την έχει αναρτήσει;!

2018 και όλοι οι «μαχόμενοι» επαναστάτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενάντια  στις φυλετικές, σεξουαλικές και οποιουδήποτε είδους διάκριση, με σημαία την ελευθερία του λόγου αλλά παράλληλα εγκλωβισμένοι σε ένα «κλουβί» ημιμάθειας. Μήπως στην υπερπροσπάθεια μας να μην χαρακτηριστούμε φασίστες, εθνικιστές ή οτιδήποτε άλλο ακραίο, φοβόμαστε να εναντιωθούμε  ακόμα και στα αυτονόητα; Η επιβολή στον εαυτό μας, να καταπιούμε αμάσητο το απόλυτο ξεπούλημα μιας τεράστιας μερίδας της ιστορίας μας, οδηγεί στην αμφισβήτηση του αυτονόητου. Τα Σκοπιά θέλουν να οικειοποιηθούν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας. Όταν ακόμα και ένα μικρό παιδί γνωρίζει, πως η αρχαία Μακεδονία βρισκόταν εντός της σύγχρονης Ελλάδας, το να μην  φανούμε ακραίοι λοιπόν, μας καθιστά δικτάτορες του ίδιου μας του εαυτού. Ο τρόμος να παραδεχτούμε, ότι μπορεί σε κάποια αυτονόητα και πάγια θέματα, να συμφωνούμε όλοι, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, οικονομικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου, μας εμποδίζει να δούμε την αλήθεια κατάματα…

Η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν το απόλυτο ξεπούλημα. Μπορεί να μοιάζει μικρό και δευτερεύον, στα μάτια κάποιου που αυτή την στιγμή, αδυνατεί να πληρώσει  το ενοίκιο του, είναι άνεργος και πολύτεκνος. Μπορεί να έμοιαζε ασήμαντο στα μάτια κάποιου που απολάμβανε την δανεική ευμάρεια που του εξασφάλιζε η ζωή το ‘90, τότε, που ξεκίνησε το μικρό σαράκι του Σκοπιανού και λίγοι του έδωσαν την πρέπουσα σημασία, όμως κάθε άλλο από μικρό και ασήμαντο ήταν και είναι.

Είναι ένα θέμα, που αφορά όλους τους Έλληνες.

Γλέζος προς Σκόπια: Βγάλτε από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή

Previous article

Τα αυγά του φιδιού εκκολάφθηκαν και βγήκαν πολύχρωμα φιδάκια

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου