ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Το στρατιωτικό τέλος της “Αραβικής Άνοιξης”

0

Η αυτοκτονία του πλανόδιου μικροπωλητή στην Τυνησία, το 2010 με αυτοπυρπόληση, έβαλε φωτιά στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Αποτέλεσε την αρχή της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης”, η οποία χαρακτηρίσθηκε από άκρατη και ωμή βία.

Αυτή είχε ως συνέπεια την πλήρη αποσταθεροποίηση κρατών, όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Συρία κ.λπ.. Συγχρόνως, η πολεμική αναταραχή που ακολούθησε στη λεκάνη της Μεσογείου ενέπλεξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, όλες τις δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν ταυτόχρονα με την καταπολέμηση του ΙΣΙΣ, να εξυπηρετήσουν και τα συμφέροντά τους.

Μάλιστα, το 2015 εισήλθε στον πόλεμο της Συρίας ακόμη και η Ρωσία, η οποία με την ισχύ πυρός της και τη διπλωματική της δεινότητα, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, οδήγησε στο τέλος του συριακού εμφυλίου.

Ήδη, σήμερα 11/12/2017, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε επίσκεψη-αστραπή στην  Λατάκεια (αρχαία Λαοδικεία) ανακοίνωσε τη σταδιακή αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Όπως δήλωσε ο κ. Πούτιν: “Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πολυπληθέστερη στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών”.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά του Συμβουλίου Επικρατείας

Previous article

Προσοχή! Σπουδή για λύση στο Σκοπιανό

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...