ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικές εκλογές. Το πρώτο αίμα.

0
Του Κυριάκου Μανιάτη

Η ένταση στην προεκλογική περίοδο στην Τουρκία έχει ανέβει κυρίως εξαιτίας της αναδυόμενης συμμαχίας της αντιπολίτευσης που αποτελεί απειλή για την λυκοσυμμαχία ΑΚΡ – ΜΗΡ. Άλλωστε, ο ένας εκ των τεσσάρων πόλων της αντιπολίτευσης είναι το İYİ Party (Καλό Κόμμα), το οποίο ίδρυσε η απομακρυνθείσα από το ΜΗΡ Μεράλ Ακσενέρ. Σαρξ εκ της σαρκός δηλαδή.

Η αντιμετώπιση μάλιστα της τελευταίας, του κόμματός της και των οπαδών της δεν περιορίζεται στην πολιτική κονίστρα αλλά φτάνει μέχρι και το έγκλημα.

Ήδη, την Κυριακή 6/5/2018 στην περιοχή Μπαγτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης οχτώ φίλοι του İYİ Party της Ακσενέρ δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από υποστηρικτές του κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ). Τέσσερις εκ των θυμάτων μαχαιρώθηκαν με αποτέλεσμα η κατάστασή τους να είναι κρίσιμη, ενώ οι λοιποί τέσσερις φέρουν άλλων ειδών τραύματα. Όλοι οι τραυματίες αναφέρεται ότι λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από το γεγονός αυτό που είναι το πρώτο που σημειώνεται στην παρούσα προεκλογική περίοδο φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει αφήσει πίσω της τις μαύρες εποχές της δεκαετίας του ’70, οπότε και οι συγκρούσεις στους δρόμους μεταξύ εθνικιστών και αντιφρονούντων ήταν συχνές και αιματηρές. Τον φόβο και την ανησυχία για τις επόμενες ημέρες στην Τουρκία αυξάνει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και το τελικό διακύβευμα των εκλογών. Αυτή τη φορά κατά τα φαινόμενα ο νικητής τα παίρνει όλα!

 

Η Τουρκία μπροστά στον εφιάλτη του εμφυλίου ;

Previous article

Νέα στοιχεία για την καταστροφή της Σμύρνης – Η στάση του ΣΕΚΕ (Κ.Κ.Ε.)

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...