ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ξεκάθαρη στάση από τον Πομπέο έναντι της Τουρκίας

0
Του Κυριάκου Μανιάτη

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μιλώντας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας στις 24/5/2018 ανέφερε ότι ελπίζει πως θα αποφευχθεί ο κίνδυνος στενών επαφών μεταξύ των αμερικανικών και των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία. Δήλωσε μάλιστα ότι ένα από τα βασικά θέματα θα είναι η βόρεια Συρία κατά την επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ είναι η απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, αλλά και η σύμβαση αγοράς των S-400 της Τουρκίας από την Ρωσσία.

Ο Μάικ Πομπέο ξεκαθάρισε πως η κατεύθυνση που έχει πάρει η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι λάθος. “Η πραγματική απόκτηση των S-400 δημιουργεί πολλαπλές προκλήσεις μεταξύ υμών και της Τουρκίας και μεταξύ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ. Πιέζουμε διπλωματικά για να το καταστήσουμε σαφές και προσπαθούμε προσφέρουμε εναλλακτικές” είπε ο Αμερικανός υπουργός.

Τέλος, ο Πομπέο κάλεσε την Τουρκία να επανενταχθεί στο ΝΑΤΟ, φράση που έχει προκαλέσει σχόλια και συζητήσεις διεθνώς.

Τα αμερικανικά drones στην Ελλάδα “ενδέχεται να αναστατώσουν την Τουρκία”

Previous article

Τέσσερις Σύριοι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...